Omzettingsbeleid Erfpacht; Fracties nemen stelling !


De stelling:

"Het omzettingsbeleid inzake Zaanse erfpacht moet worden herzien"




bron: Zaans Stadsblad 19-9-2012

 

Reacties

  1. Vanaf het begin wilde de gemeente de grond niet verkopen. Mensen die later een woning kochten zijn sporadisch via de makelaar geinformeerd hoor ik nu.
    Zaanstad heeft ons niet open en eerlijk 12 jaar geinformeerd zoals D66 beweerd.
    Ik woon hier vanaf het begin. In 2007 ben ik 1-malig geinformeerd dmv een brief van de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het helemaal met uw reactie eens! Vanaf het begin "mocht" en "kon" het niet eens op eigen grond gekocht worden en zelfs ook later was er van een afkoop mogelijkheid geen sprake.

      Denkt D66 nu werkelijk dat dit een gewenste en doordachte keuze van de koper was? Destijds (met woningen tekort)was grond op erfpacht tendens in de gemeentelijk grond markt die door starters bijna niet ontweken kon worden als je een normaal gezins- nieuwbouwhuis in een rijtje wilde kopen.

      D66 loopt achter de feiten aan want Zaanstad heeft mij na de koop en als erfpachter nooit tijdig geïnformeerd dat de erfpacht regeling, nadelig voor mij ging veranderen om nog tijdig gebruik te kunnen maken van een kennelijk bestaande gunstiger regeling. Waarom zouden wij nu allemaal met dit probleem zitten als wij konden accepteren nalatig te zijn geweest?

      Ik vraag me ook af of gemeente ambtenaren die toen wel deze kennis bezaten, voor zichzelf toen adequaat hebben gehandeld en afgekocht. Zou misschien een interessant beeld geven over ambtenaren afkopen versus "gewone burgers" en de informatie verstrekking in die periode?

      Verwijderen

Een reactie posten