Wie zijn wij

Wie zijn wij,

De Vereniging

De oorspronkelijke bewonersgroep bestond feitelijk uit het aantal aangemelde en geregistreerde huiseigenaren die te kennen gaven het initiatief te steunen of lid te willen worden van het initiatief Erfpacht Zaanstad en om samen met de Gemeente Zaanstad tot een acceptabel aanbod van de afkoop van erfpacht voor de huiseigenaren te komen en daar ook aan mee te willen werken.
De vertegenwoordiging namens deze bewonersgroep, bijvoorbeeld, als gesprekspartner voor o.a. de Gemeente Zaanstad, politieke partijen en andere betrokken instanties, alsmede de organisatie van het initiatief wordt geheel vrijwillig vertegenwoordigd door Huub, Marcus, Paul, Cisca en Rob.

Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad (BEZ)

Naar aanleiding van de massale steunbetuigingen voor het initiatief, is tijdens de laatste recente informatieavond van 31 Mei 2012 j.l., met een ruime vertegenwoordiging van ongeveer 150 aanwezige bewoners, gezamenlijk besloten om een Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad op te richten.

De oprichting van een belangenvereniging is noodzakelijk om als formeel overlegorgaan te kunnen optreden samen met de gemeente. Het doel daarbij is om gezamenlijk formeel overleg te voeren om tot een mogelijk collectief aanvaardbaar aanbod te komen voor die huiseigenaren die te kennen hebben gegeven dit initiatief te steunen en onder andere lid zijn van de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad.

Per 22 juni 2012 is de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad een feit. De vereniging behartigt de belangen van de huiseigenaren van huizen op erfpacht in de gemeente Zaanstad. Belangrijk doel is het komen tot een collectieve regeling voor verenigingsleden om erfpacht om te zetten in vol eigendom.


Het bestuur

Het bestuur van de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad bestaat uit:

Marcus Muler (Voorzitter),
Huub Fronen (Secretaris)
Paul Hofstra (Penningmeester).
Cisca Bout


Contact

Klik hier voor onze contact pagina.


Reacties

  1. Dames en Heren,

    Wat een super initiatief!
    Ik woon zelf in Rooswijk, laten wij dit ook uitrollen in andere "erfpacht wijken" in Zaanstad.

    Simon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe zit het met mensen die het al hebben afgekocht voor het hoge bedrag ?
    Worden die dan gecompenseerd ? Door de gemeente ? Door deze stichting ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Indien aangetoond kan worden dat de gemeente onjuiste informatie heeft verstrekt waarvan de gemeente had moeten/kunnen weten dat die onjuist is en waardoor je al een te hoge erfpacht afkoopprijs hebt betaald, dan kan tegen die gemeente een claim worden ingediend. Het is één van de redenen waarom de gemeente het erfpacht beleid liever laat zoals het nu is. Lastig voor de gemeente als iedereen zijn recht ten gelde gaat maken en geld terug gaat claimen wat ze (jaren) te veel betaald hebben aan de gemeente. Je hebt te veel betaald voor de afkoop van erfpacht of canon aan de gemeente en niet aan de vereniging. Die vereniging kan dat dus ook niet terugbetalen. Als je iets wil terug claimen is het zaak dat die vereniging geholpen wordt om aan te kunnen tonen dat die prijs van de gemeente onjuist en veel te hoog is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bericht 28/10/2015 AT5,
    Het college in Adam wil dat veel Amsterdammers gaan overstappen en gaat daarom een korting geven op de grondprijs. Over het percentage van die korting wordt nu nog gesproken in het college. Maar om een idee te geven, eerder bood Rotterdam 40 procent korting en Den Haag 55 procent. Wethouder Grondzaken Van der Burg verklapt wel dat het kortingspercentage niet 'met een 1, 2 of 3 zal beginnen maar ook niet met een 9.' Kortom, de korting zal ergens tussen de 40 en 89% komen te liggen
    Wederom niet te rijmen met opstelling gemeente Zaanstad met miserabele 9% die niet eens 9% is.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten