Weet waarop u stemt !

Woensdag 12 september Tweede Kamerverkiezingen

Woensdag 12 september van 7.30-21.00 uur zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Om te stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U kunt stemmen in ieder stemlokaal binnen uw gemeente. U stemt op 12 september voor de leden van de Tweede Kamer. Door te stemmen bepaalt u samen met de andere kiezers welke partijen en personen in de Tweede Kamer komen. U heeft daarmee invloed op de besluitvorming van de Tweede Kamer voor de komende vier jaren.

In de Tweede Kamer worden veel zaken beslist die u direct aangaan. Tijdens algemene verkiezingen worden de volksvertegenwoordigers gekozen. Op landelijk niveau zijn dat de 150 leden van de Tweede Kamer. Het parlement heeft als taken de regering te controleren en samen met de regering nieuwe wetten te maken. Het Nederlandse parlement wordt in de Grondwet de Staten-Generaal genoemd. De Staten-Generaal bestaat uit twee Kamers, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Alleen de Tweede Kamer wordt rechtstreeks gekozen.

Van Tweede Kamer naar huiskamer.


Wij grijpen de Tweede Kamerverkiezingen aan om heel even stil te staan bij de slepende erfpacht problemen en maken hierbij een kleine stap van de landelijke politiek naar uw eigen huiskamer. Wat komt er in verkiezingsprogramma's nu in werkelijkheid terug over erfpacht ellende. Tijd voor een graadmeter update.

In hoeverre steunt de politieke partij van u keuze in de gemeente Zaanstad, actief de standpunten en het initiatief van de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad en in welke mate is een politieke partij betrokken in de discussie over erfpacht ellende in Zaanstad. Daarnaast, in hoeverre is een politieke partij ook actief binnen de gemeenteraad over dit onderwerp en toont initiatief, komt met suggesties voor verbeteringen of ondersteund bijvoorbeeld een nieuw acceptabel erfpacht afkoop aanbod voor u?

U ziet het hier. De Politieke graadmeter gemeente Zaanstad 4 September 2012


Wij wensen u veel keuze wijsheid.

Reacties