Amsterdam opent Klantenpanel Erfpacht

De grond in Amsterdam is voor een groot deel van de gemeente, en als je een huis koopt in Amsterdam is de kans groot dat je grond ook van de gemeente is. Voor het gebruik van de grond betaalt je een vergoeding die erfpacht genoemd wordt. Erfpacht in Amsterdam is toe aan vernieuwing. 
Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft ervoor gekozen het erfpachtstelsel inzichtelijk en voorspelbaar te maken.

Binnen de gemeente Amsterdam heeft het bureau erfpacht van de gemeente Amsterdam de opdracht voor de verbetering van de informatie en communicatie en de dienstverlening als het om erfpacht gaat. Meedoen aan het klantenpanel van bureau erfpacht van de gemeente Amsterdam is een mogelijkheid om mee te denken over de uitvoering van het erfpachtstelsel in Amsterdam.

Het klantenpanel Erfpacht is voor de gemeente een klankbord. Zij vragen klanten onder andere om mee te denken over (onderdelen) van de maatregelen die ze nemen. Ze willen bijvoorbeeld weten: bent u voldoende geïnformeerd, wat wilt u weten als u overgaat tot aankoop of verkoop van uw bedrijfspand of woning? De uitkomsten die het klantenpanel geeft gebruiken ze bij de aanpassingen van het erfpachtstelsel.


bron: Amsterdam.nl

Reacties