Erfpacht stemwijzer Gemeenteraadsverkiezingen Zaanstad

19 Maart Stemmen!

U, inwoner van de gemeente, kiest uw directe volksvertegen-woordigers. 

U, kiest uit diverse politieke partijen en personen. 




U, bepaalt door te stemmen op een politieke partij en persoon wie er in de gemeenteraad komt en wie uw vertegenwoordiger wordt in de gemeenteraad. 


Het college van burgemeester en wethouders (B&W) is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de gemeente. De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van B&W. Wethouders worden benoemd door de gemeenteraad, burgemeesters door de regering, na een procedure waarin ook de gemeenteraad een belangrijke stem heeft.

Gemeenteraad
De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad (raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn, bijvoorbeeld over onderwijs, nieuwbouw of de hoogte van de belastingen.

Taak
Raadsleden bepalen de hoofdlijnen van het beleid van de gemeente en controleren of het college van
burgemeester en wethouders dit goed uitvoert. De gemeenteraad maakt de begroting en controleert het financiële jaarverslag van de gemeente. Ieder raadslid is een volksvertegenwoordiger. Een raadslid moet dus goede contacten met de inwoners hebben.

Er is een duidelijke rolverdeling tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De raad heeft bijvoorbeeld het recht om onderzoek te doen naar het bestuur van het college van burgemeester en wethouders.

Zaanstad
De gemeenteraad in Zaanstad bestaat uit 39 raadsleden. Zij zijn afkomstig uit veertien politieke partijen (ook fracties genoemd). Deze raadsleden zijn gekozen tijdens de verkiezingen in 2010. Hoe meer stemmen een partij op 19 Maart krijgt, hoe meer zetels zij krijgen voor raadsleden in de gemeenteraad. Op 19 maart 2014 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats voor de periode 2014 - 2018.

Erfpacht (stemwijzer)

In hoeverre is een politieke partij in de gemeenteraad actief over erfpachtbeleid en heeft een visie of standpunt, toont initiatief, onderzoekt de problematiek, komt met suggesties voor verbeteringen of ondersteund bijvoorbeeld een acceptabel erfpacht afkoop aanbod voor u?

Erfpacht stellingen Politieke Partijen 2012: (2 jaar geleden)



Erfpacht stellingen Politieke Partijen 2014 (Nu) :



Klik hier voor samenvatting wat verkiezingsprogramma's van   politieke partijen 2014 over (afkoop) Erfpacht zeggen!



Politieke Erfpacht Graadmeter:




Reacties

  1. Gerard Hartog fractievoorzitter VVD Zaanstad6 maart 2014 om 15:19

    De VVD wil erfpachters stimuleren om de volledige eigendom te verwerven van de gepachte grond. Voor een nadere toelichting verwijs ik u naar de site van VVD Zaanstad of lees mijn bijdrage via de volgende link. Gerard Hartog fractievoorzitter http://www.vvdzaanstad.nl/nieuws_24792/65772/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De VVD draait erfpachters een loer, door 30.000 euro te vragen voor iets wat een marktwaarde heeft van 10.000 euro. Dat is dus 200% te duur - en met 20% korting nog steeds 140% te duur. Zie mijn reactie per mail; die nog eens rustig na te lezen is op http://valentijn.sessink.nl/?p=491

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoopte op een stemadvies, maar kan hier niet veel mee. Knipsels van 2012 uit een wijkblaadje en voor mij onduidelijke cijfers over betrokkenheid en initiatief.
    Op welke partij moet ik nu stemmen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit artikel op deze site gaat over de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad, destijds in 2014. Op 15 maart 2017 zijn de landelijke Tweede kamerverkiezingen. https://deverkiezingswijzer.nl/

      Verwijderen
    2. zie ook: http://erfpachtzaanstad.blogspot.nl/p/de-verkiezingswijzer-2017.html

      Verwijderen

Een reactie posten