Gemeenteraad spreekt zich uit over erfpacht afkoop beleid gemeente Zaanstad

De gemeenteraad spreekt namens U, tijdens het Zaanstad Beraad op 15 januari 2015, 21:00 uur, over erfpacht afkoop beleid van de gemeente!

BEZ heeft bezwaar gemaakt tegen het erfpacht afkoop beleid van de gemeente en heeft dit onder andere geuit in 4 brieven aan het college van B&W en de gemeenteraad, waar tot op heden geen reactie van de gemeente op is ontvangen.



BEZ heeft initiatief genomen om gemeenteraadsleden voor te lichten over het gevoerde erfpacht beleid van de gemeente. De behoefte bestond bij BEZ omdat het nu aan de Raad voor instemming voorgelegd beleid niet is gebaseerd op juiste aannames en dat de erfpachters daardoor, indien het wordt ingevoerd, ook als zij niet overgaan tot aankoop van de bloot eigendom, ernstig worden benadeeld, bijvoorbeeld als zij hun erfpachtrecht willen verkopen.

Klik en kijk LIVE !
De BEZ is van mening dat het van groot belang is dat raadsleden ook de andere kant van het verhaal horen en daarover deskundig worden voorgelicht.

BEZ wilde daarmee ook voorkomen dat er tussen erfpachters en de gemeente procedures moeten worden gevoerd over deze materie. Daar heeft niemand baat bij als ook in samenspraak tot een redelijke oplossing kan worden gekomen.


Lees het vervolg in artikel; Raad veegt behandeling erfpacht van tafel
Klik en lees verder....

Klik en lees verder...






Reacties