Tussenarrest heeft geen enkele betekenis voor uitkomst van de zaak

De zaak is in volle gang en voorlopig staat BEZ nog steeds met 1-0 voor, omdat de rechter in eerste aanleg haar op een belangrijk punt gelijk heeft gegeven.

Bij het tussenarrest van 10 december 2019 is het verzoek van BEZ, om de gemeente te veroordelen documenten open te leggen waaruit blijkt hoeveel bloot eigendom vanaf begin 2006 tot het bekendmaken van de overgangsregeling in september 2006 door de gemeente is verkocht, afgewezen.

Het hof oordeelde dat de rekenkamer daar al onderzoek naar had gedaan (hetgeen overigens onjuist is omdat dat onderzoek op een andere periode ziet dan waar BEZ op doelt) en dat BEZ deze stukken ook zelf bij het kadaster kan achterhalen. Daarom hoeft de gemeente die stukken niet aan BEZ te verschaffen.

Omdat er onrust over deze uitspraak is ontstaan bij enkele leden van BEZ, wil onze advocaat er specifiek op wijzen dat deze uitspraak geen enkele betekenis heeft voor de uiteindelijke uitkomst van de zaak. Daar heeft het hof nog niet over geoordeeld. De zaak is in volle gang en voorlopig staat BEZ nog steeds met 1-0 voor, omdat de rechter in eerste aanleg haar op een belangrijk punt gelijk heeft gegeven.

het rekenkamerraport
BEZ zal nu trachten via het kadaster de nodige documenten op te vragen om alsnog aan te tonen dat er tussen begin en september 2006 van een ongebruikelijk groot aantal percelen bloot eigendom is overgedragen. Dat blijkt immers wel degelijk uit het rekenkamerraport.

Het is dus nog steeds zeer waarschijnlijk dat er mensen waren die kennis hadden van het aankomende negatieve beleid en op grond daarvan tot aankoop van de bloot eigendom zijn overgegaan, terwijl de meeste van u daarvan niet op de hoogte waren. Mocht u kennis hebben van een dergelijke transactie, dan kunt u dat bij ons melden.

In de hoofdzaken, zowel het hoger beroep van BEZ als van de gemeente, zijn nog niet alle stukken gewisseld. Wel is verzocht om gevoegde behandeling van beide zaken, zodat er geen tegenstrijdige uitspraken kunnen worden gedaan. Als alle stukken gewisseld zijn, zal er waarschijnlijk een pleidooi volgen. Wij zullen u daarover te zijner tijd informeren.


Reacties