Hoger beroep erfpachtzaak BEZ vs Gemeente Zaanstad



Donderdag 18 maart 2021 j.l. heeft bij het gerechtshof Den Haag de lang verwachte zitting plaatsgevonden in de erfpacht zaak van Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad c.s. tegen Gemeente Zaanstad. 


Beide partijen hebben hun pleidooi voor hun zaak in hoger beroep kunnen houden.




Het gerechtshof heeft ook beide partijen vragen gesteld en kwam tot de conclusie dat het hier om een complexe zaak gaat. Dit brengt met zich mee dat het gerechtshof goed de tijd wil nemen om een wel overwogen arrest uit te spreken.

Dit arrest (de uitspraak) in hoger beroep van het gerechtshof Den Haag staat nu gepland voor 22 juni 2021.

Onze advocaat kan op dit moment niet aangeven welke kant hij verwacht dat het op zal gaan. Wel heeft hij het gerechtshof er met klem en herhaald op gewezen dat het (Europese) consumentenrecht de rechter gebiedt de erfpachter-consument te beschermen, ook (en juist) tegen een overheidsinstantie en dat de rechter er dus niet lichthartig vanuit mag gaan dat de gemeente het wel goed zal hebben gedaan. Wij zullen nu af moeten wachten hoe het hof aan die opdracht invulling zal geven.


Update 22-6-2021
Op 22-6-2021, stond het arrest (de uitspraak) in hoger beroep van het gerechtshof Den Haag gepland. Dit arrest wordt echter niet met een fysieke zitting uitgesproken.
Update 24-6-2021 14:42 uur
BEZ heeft informatie ontvangen dat het arrest is aangehouden tot 17 augustus 2021.
Update 17-8-2021 12:41 uur
BEZ heeft nog geen informatie van het gerechtshof ontvangen. Zodra er meer bekend is zal dit op de BEZ website gecommuniceerd worden.
Laatste Update 17-8-2021 18:39 uur
Hof oordeelt: Gemeente ZNSTD moet erfpachters alsnog een redelijke aanbieding doen.



Voortgang kan door BEZ leden in My BEZ gevolgd worden onder: Startpagina oplossing >Rechtszaak BEZ vs Gemeente Zaanstad >Uitspraken


Reacties

Een reactie posten