500 Erfpachters willen een acceptabel afkoop aanbod




Inmiddels 500 en groeiend aantal, aangesloten Erfpachters van de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad (BEZ) willen een acceptabel prijsaanbod van de gemeente voor de afkoop van grond op erfpacht. 

Erfpachters zijn van mening dat door de gemeente gehanteerde afkoopprijzen niet realistisch zijn en nog stammen uit een tijd van stijgende huizen- en grondprijzen. De realiteit is al jaren anders en ziet er ook de komende tijd niet goed uit voor woningeigenaars.

Daarnaast vinden de Erfpachters dat zij niet goed zijn geïnformeerd over de invoering van een ander erfpachtstelsel in 2007 welke grote financiële gevolgen voor ze blijkt te hebben en vele malen duurder uitvalt. Hierdoor zijn Erfpachters niet in staat gesteld adequaat te handelen voor invoering van een nieuw erfpachtstelsel.


BEZ vindt het tijd dat de gemeente in het belang van zijn eigen woningeigenaars mee nivelleert en binnen afzienbare tijd met een acceptabel aanbod voor de afkoop van grond op erfpacht komt,  hiermee tevens initiatief neemt om de woningmarkt weer vlot te trekken. De laatste prijsverlaging van de gemeente zien wij als een teken van goede wil maar is nog verre van hetgeen onze leden als een acceptabel aanbod zien.


Reacties