Reactie gemeente ZNSTD ondermaats

In een schriftelijke reactie van de Gemeente Zaanstad is slechts summier gereageerd op de brief van de BEZ over de nietigheid van een flink aantal erfpachtbepalingen. 


De gemeente acht het kennelijk niet nodig op een meer genuanceerde wijze in te gaan op de diverse elementen van kritiek op gehanteerde erfpachtbepalingen van de gemeente.


De BEZ acht dit op z'n zachtst gezegd zeer teleurstellend, en heeft haar advocaat opdracht gegeven om een dagvaarding voor te bereiden. In het kader van deze juridische procedure kunnen wij onze leden bepaalde vragen en/of verzoeken voorleggen, die in de voorbereiding van deze rechtsgang als relevant worden gezien. Wij vragen u allen alvast bij voorbaat medewerking en begrip.

Verkoopbeleid bloot eigendom


De gemeente heeft in 2007 nieuw beleid ontwikkeld voor het bepalen van de prijs die zij wil ontvangen bij de verkoop van de blote eigendom van de grond onder uw erfpachtrecht. Door dat nieuwe beleid is de prijs daarvan veel duurder geworden dan voor 2007 het geval was. Wij hebben daarom aan mr. De Geer gevraagd om de rechter een oordeel te laten geven over de redelijkheid van het verkoopbeleid van de gemeente. Lees hier over meer in het bericht van vrijdag 29 januari 2016.

Kom in actie!


U kunt ons helpen! Stuur vandaag nog een brief aan de gemeente waarmee u de onredelijke bedingen in uw Algemene Bepalingen Erfpacht vernietigd. Inmiddels zijn honderden BEZ-leden u voorgegaan.
 

Klik hier om de voorbeeldbrief te downloaden, vernietiging beding Algemene Bepalingen Erfpacht 


Gebruik hiervoor uw e-mailadres wat bij BEZ bekend is.
Bedankt voor uw medewerking!



Reacties

Een reactie posten